TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Detalii privind incendiul din Strășeni (VIDEO)

Detalii privind incendiul din Strășeni (VIDEO)

În seara zilei de 22 ianuarie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru a lichida un incendiu de vegetație uscată în raionul Strășeni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 16:54.

Potrivit datelor înregistrate, o arie extinsă de vegetație uscată a luat foc în localitatea Strășeni. La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri, care ajunși au stabilit că flăcările au cuprins o pășune. Salvatorii au reușit localizarea arderii la ora 19:30 fără ca aceasta să răspîndească. Incendiul a fost lichidat complet la ora 20:13, transmite NOI.md cu referire la echipa.md.


În urma incendiului, flăcările au nimicit 40 ha de vegetație uscată. Nici o persoană nu a avut de suferit. Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite. În contextul avertizării emise de Serviciul Meteorologic de Stat pentru perioada 22-23 ianuarie, salvatorii avertizează despre riscul incendiilor de proporţii în condiții de vînt. În vederea prevenirii situațiilor excepționale, pompierii îndeamnă cetăţenii să respecte normele antiincendiare, în special la utilizarea focului deschis. Oamenii sînt îndemnați să nu aprindă gunoiul și vegetația uscată în apropiere spațiilor forestiere, dar și a celor de locuit, pentru a evita incendiile şi extinderea acestora.

În caz de situații de risc, oamenii pot apela de urgență Serviciul 112.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load