X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4048

Scandal într-un sat din Strășeni. De la ce a pornit tot buclucul

28 mar. 20:00   Societate
3448 0

În urma unui control planificat desfășurat pe teritoriul Primăriei Lozova din Strășeni, inspectorii de mediu au descoperit un caz de tăiere ilegală a arborilor în regiunea cunoscută sub numele de "Rîpa de la Foma", teren public aflat în administrarea aceleiași primării.

Inspectorii de mediu au stabilit că persoane necunoscute au tăiat ilegal 35 de arbori de specia salcîm alb, notează Noi.md.

Au fost sustrase 18 metri cubi de lemn tare de foc. Prejudiciul cauzat de aceste acțiuni ilegale se ridică la suma de 18.071 de lei, dintre care 1.235 lei reprezintă pagubele aduse mediului înconjurător și 16.837 lei - prejudiciul material.

În urma acestui incident, inspectorii de mediu au demarat un dosar contravențional conform articolului 122, alineatul (1) din Codul Contravențional al Republicii Moldova, pentru a investiga și a sancționa persoanele implicate în acest act de vandalism ecologic.

Inspectorii de mediu îndeamnă repetat comunitatea să se implice activ în protejarea și conservarea mediului înconjurător.

8
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?