X 
Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

Avertizare! Riscul izbucnirii incendiilor de vegetație rămîne în continuare unul mare

22 feb. 13:31   Societate
1624 0

În seara zilei de 21 februarie 2024 pompierii au intervenit la lichidarea focarelor de vegetație uscată în localitatea Etulia, UTA Găgăuzia.

Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 18:29. La fața locului a fost îndreptat un echipaj de pompieri și salvatori. Ajunși, aceștia au stabilit că flăcările au compromis circa 300 metri pătrați de stufăriș. Angajații IGSU au reușit lichidarea incendiului la ora 19:00. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat oamenii despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație. Pompierii avertizează cetățenii că în condiții de vînt, umiditate redusă și temperaturi ridicate, necaracteristice pentru sezonul rece, pot favoriza izbucnirea focarelor de ardere și răspîndirea acestora pe arii extinse, provocînd incendii de proporții. Astfel, salvatorii îndeamnă populația să nu aprindă vegetația uscată, gunoiul menajer și stufărișul, în vederea prevenirii incendiilor. Totodată, oamenii sînt rugați să nu arunce chibrituri, țigări sau alte obiecte aprinse pe suprafețe de iarbă uscată, în preajma spațiilor forestiere și terenurilor agricole. De asemenea, o atenție deosebită trebuie acordată minorilor, aceștia trebuie supravegheați de maturi pentru a nu le permite jocul cu focul și alte surse de aprindere.

Potrivit datelor statistice ale IGSU, pe parcursul anului 2023 au fost înregistrate 4780 de intervenții ale pompierilor la lichidarea focarelor de vegetație uscată, în urma cărora au fost compromise peste 11600 ha de teren.

În caz de situații de risc și excepționale persoanele sînt îndemnate să apeleze Serviciul 112.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?