TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Deschiderea Arenei Chișinău se amînă

Deschiderea Arenei Chișinău se amînă

Arena Chișinău nu va mai fi inaugurată pe 14 octombrie, de hramul orașului. Autoritățile promit un nou termen, iar de această dată dau asigurări că va fi gata pînă la sfîrșitul acestui an, cînd va găzdui diverse evenimente sportive și culturale.


Despre acest lucru anunță Ministerul Economiei și Infrastructurii, într-un comunicat de presă. Totodată, Ministerul Economiei și Agenția Proprietății Publice inițiază un dialog consultativ cu mediul de afaceri național și internațional privind stabilirea conceptului final al proiectului și demararea construcțiilor în preajma Arenei Chișinău.


Astfel, Guvernul Republicii Moldova în comun cu Ministerul Economiei și Infrastructurii, Agenția Proprietății Publice și Ministerul Educației, Cercetării și Culturii, lansează un apel către mediul de afaceri privind:


– înaintarea conceptelor de valorificare și dezvoltare a terenului cu suprafața de 59ha care să aducă valoare adăugată Obiectivului existent (Arena polivalentă) și participarea nemijlocită în calitate de ofertant dezvoltator la construirea complexului arhitectural, în bază de concurs public;


– identificarea unui operator cu experiență internațională în domeniul gestiunii obiectivelor de menire socio-culturală, care să preia în gestiunea sa o parte din proiectul ”Chișinău Arena” în baza unui contract de performanță de management atribuit prin concurs public, pe un termen limitat, avînd la bază achitarea unei redevențe anuale.


Orice concept, propuneri, dar și întrebările suplimentare spre consultare, pot fi transmise pînă la data de 03 decembrie 2019, la e-mail-ul: ion.potlog@mei.gov.md, Ion Potlog, consilier, Ministerul Economiei și Infrastructurii.


Proiectul complexului Arena Chișinău este prevăzut cu o sală care se va putea adapta la evenimentele care vor avea loc. Astfel, aici vor putea avea loc jocuri de volei, handbal, fotbal de sală, baschet, etc. De asemenea, va avea scaune pliante pentru eventuale evenimente culturale. Complexul va mai fi dotat cu un aquaparc, săli de fitness, un bazin pentru antrenamente și competiții sportive, șapte corturi deschise pentru tenis.


Suma investițiilor constituie 43 de milioane de euro, iar contribuția statului va fi de 100 de milioane de lei, bani care vor fi oferiți la un an de construcție.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load