COVID-19 în MOLDOVA

Cum să facem diferența dintre simptomele alergiei și infecției Covid

Cum să facem diferența dintre simptomele alergiei și infecției Covid

În perioada lunilor august-octombrie, în Moldova are loc înflorirea ambroziei, pelinului, lobodei și a cînepei.

Luînd în considerare această particularitate locală, dar și pandemia actuală COVID-19, este foarte important să facem diferența dintre simptomele caracteristice alergiilor și a infecției cu virusul Covid.

Cum recunoaștem o alergie?


Circa 20 – 30% din populația de pe glob raportează simptome ale alergiilor la polen. Această cifră este în continuă creștere din cauza poluării aerului atmosferic, a modificărilor condițiilor climaterice, intensității curenților de aer care răspîndesc o cantitate excesivă de polen la distanțe mari.

În această perioadă, care coincide cu înflorirea plantelor menționate anterior, la persoanele predispuse la alergii își pot face apariția următoarele manifestări clinice:

– strănutul;

– obstrucția nazală;

– pruritul nazal și ocular;

– lacrimațiile;

– tusea;

– respirația dificilă;

– astmul bronșic.

Diagnosticul alergiilor sezoniere se confirmă în baza manifestărilor clinice și a testelor paraclinice, care indică severitatea maladiei alergice sezoniere. Tratamentul alergiilor este destul de complex și se prescrie de către specialiștii alergologi.

Persoanele alergice au un risc mai mare de a dezvolta forme severe de COVID-19?

Conform studiilor disponibile pînă în prezent, reacțiile alergice nu au fost identificate drept un factor de risc major pentru infecția cu SARS-CoV-2 sau pentru un debut mai grav și complicații severe ale coronavirusului. Pe de altă parte, astmul sau reacțiile alergice severe fac parte din afecțiunile cronice ale plămînilor care predispun la dezvoltarea complicațiilor și formelor severe de infecție.

Nu există niciun motiv pentru care persoanele care suferă de reacții alergice la polen să se autoizoleze odată cu apariția simptomelor sezoniere caracteristice similare infecțiilor respiratorii acute. Ei trebuie să urmeze tratamentului antialergic prescris de medic.

Cum facem față reacțiilor alergice? Măsurile de profilaxie

Reiterăm că tratamentul alergiilor este destul de complicat și chiar foarte costisitor pentru persoanele alergice. În acest context, aplicarea măsurilor de profilaxie individuală și de combatere a plantelor alergene este oportună.

Pentru a preveni apariția semnelor clinice, persoanele alergice trebuie să evite sau să reducă plimbările în apropierea plantelor alergene. De asemenea, se recomandă spălatul frecvent pe mîini și față, schimbarea hainelor după plimbare, aerisirea și igienizarea locuinței.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load