Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Primăvara se acutizează problemele persoanelor alergice. Ce spun medicii

18 apr. 11:15   Societate
1491 0

Primăvara se acutizează problemele persoanelor alergice la polen. De această afecţiune suferă peste 30 la sută din populaţia Republicii Moldova, iar numărul este în continuă creștere.

Primăvara și vara sînt perioade chinuitoare pentru alergici. Sinuzita, rinita și alte reacții la polen se țin lanț, spun persoanele sensibile în această perioadă.

"Sînt anumiţi arbori, de exemplu, plopi, la care persoanele sînt foarte sensibile. Presupun că fiecare trebuie să-şi facă un control medical pentru alergie"

"Beau pastile din primăvară pînă în luna august, pînă înfloresc toate florile. Strănut, ochii îmi lăcrimează."

Numărul celor alergici la polen este în creștere, spun specialiştii, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.


"Potrivit statisticii pentru sectorul Botanica, aici avem o populaţie destul de alergică. În ultimul timp, sînt identificați noi pacienţi pe săptămînă, de la şapte pînă la zece cu rinită alergică. Easte din cauza urbanizării, din cauza poluării atmosferice", afirmă Daniela Cornea, medic alergolog.

Specialiștii precizează că prezentarea la medic este absolut necesară atunci cînd simptomele persistă, întrucît netratată corespunzător, alergia la polen poate duce la complicaţii şi mai grave.

La nivel global, pînă la 30% din populaţia planetei suferă de o alergie respiratorie, iar între 10-40% dintre pacienţii cu rinită alergică au şi astm alergic.

1
0
1
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?