COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum poți obține permisul rusesc de ședere temporară, fiind în Moldova

Cum poți obține permisul rusesc de ședere temporară, fiind în Moldova

Departamentul consular al Ambasadei Rusiei în Moldova primește cereri de emitere a permiselor rusești de ședere provizorie (PȘP) în Rusia DOAR de la cetățenii care pot primi acest permis FĂRĂ COTĂ.

Cererile primite sînt transmise unităților teritoriale ale Departamentului pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei în regiunea localității dvs.

Perioada de acordare a permiselor rusești de ședere provizorie potrivit cererii depuse fără a ține cont de cota în departamentul consular al Ambasadei Federației Ruse:


- pentru participanții la Programul de stat pentru a facilita trecerea voluntară cu traiul în Federația Rusă a compatrioților aflați în străinătate și a membrilor familiei sale care se mută cu el - 60 de zile;

- pentru cetățenii care nu participă la Programul de stat - 4 luni.

Întrucît examinarea cererilor este realizată de Direcțiile pentru migrație ale Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei în regiunile de trecere cu traiul al cetățenilor, la termenii sus-mențonați se adaugă o perioadă (de la una la două luni), necesară pentru livrarea pachetului de documente de la departamentul consular al Ambasadei Rusiei în Moldova la locul examinării acestora.

După trecerea perioadei menționate, Dvs. trebuie independent (cu ajutorul Serviciului de migrație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei din regiunea în care treceți cu traiul), să obțineți informații cu privire la faptul că documentele au fost revizuite, au fost luate decizii pozitive, iar dvs. (și membrii familiei dvs.) vi s-a acordat permis de ședere temporară pe teritoriul Federației Ruse, după care dvs. (precum și membrii familiei dvs.), în timp restrîns, trebuie să vă mutați în orașul (regiunea) specificat și să îndepliniți toate procedurile administrative care urmează (ATENȚIE: acest lucru poate fi făcut doar în regiunea mutării pe teritoriul Federației Ruse).

TAXA CONSULARĂ pentru primirea cererilor de la cetățenii străini privind emiterea de permise de ședere provizorie în Federația Rusă din 11 ianuarie 2019, conform Tarifului, este de 30 de dolari SUA per membru de familie (achitarea se face în lei moldovenești la acceptarea finală a documentelor la departamentul consular al Ambasadei Federației Ruse în RM și creării dosarului pentru trimiterea în regiunea mutării cu traiul).

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load