COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Coronavirus: Și dispozitivele mobile trebuie dezinfectate!

Coronavirus: Și dispozitivele mobile trebuie dezinfectate!

Experții sfătuiesc cetățenii să dezinfecteze dispozitivele mobile, deoarece telefonul mobil, pe care practic nu-l lăsăm din mîini, poate fi una dintre principalele surse de bacterii și viruși - agenți patogeni ai diferitelor infecții.

Potrivit experților "Rospotrebnadzor", un telefon mobil de multe ori trece din mînă în mînă, iar proprietarul telefonului nu întotdeauna îl ia cu mîinile tocmai spălate; telefonul mobil este ținut destul de aproape de față; mulți deținători de gadgeturi pur și simplu nu le curăță niciodată, de teama să nu le deterioreze; mulți își iau telefoanele mobile în toaletă – un loc foarte "bogat" în diferiți agenți patogeni.

Un rol deosebit de important îl poate juca telefonul mobil ca purtător de agenți patogeni ai gripei, ai altor infecții respiratorii virale și, în special, ai infecției cu coronavirus COVID-19.


De aceea, pentru a evita infecția, experții recomandă, în primul rînd, respectarea cu strictețe a igienei mîinilor - după vizitarea locurilor publice și a toaletei, mîinile mereu trebuie spălate bine timp de 20 de secunde, apoi șterse cu un prosop de hîrtie de unică folosință. Este recomandabil de avut șervețele antibacteriene sau soluții lichide (geluri, spray-uri etc.). În acest mod mîinile vor putea fi mereu curate, chiar și în lipsa posibilității de a le spăla.

În plus, specialiștii sfătuiesc prelucrarea în mod regulat și a telefonului cu soluții antiseptice, mai ales a zonei gadgetului care intră în contact cu fața.
Telefonul trebuie curățat după fiecare vizită a locurilor publice, transportul public etc. Și neapărat seara, la sfîrșitul zilei de muncă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load