X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Telefoanele mobile în școli: ce a hotărît Ministerul Educației din Anglia

20 feb. 20:30   Externe
5765 0

Ministerul Educației din Marea Britanie a publicat normele orientative pentru școlile din Anglia care reglementează competențele acestora de a interzice folosirea telefoanelor mobile de către elevi.

Normele adoptate de Ministerul britanic al Educației permit școlilor din Anglia să își stabilească propria politică privind folosirea telefoanelor mobile de către elevi și, de asemenea, să stabilească sancțiunile pentru încălcarea acesteia - pînă la rămînerea după ore sau confiscarea gadgetului.

Normele prevăd patru variante diferite de reglementare. În cea mai strictă formă, elevii nu pot nici măcar să aducă telefoanele în incinta școlii sau trebuie să le predea înainte de începerea școlii și să le ridice după aceea, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

Pentru a verifica respectarea regulilor, profesorii din școlile din Anglia au voie să percheziționeze rucsacurile elevilor în anumite condiții, precum și să confiște telefoanele sau să lase elevii după ore, drept pedeapsă.

Potrivit cifrelor oficiale, aproximativ o treime (29%) dintre elevii din Anglia folosesc telefoanele mobile la școală, în timp ce acest lucru nu este permis.

10
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?