COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chișinăul ia toate măsurile pentru a nu admite epidemia

Chișinăul ia toate măsurile pentru a nu admite epidemia

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova nu a fost depistat niciun caz de infectare cu coronavirus de tip nou, afirmă Ministerul Sănătății.

La Spitalul de boli infecțioase "Toma Ciorbă" pe parcursul unei zile s-au adresat 3 persoane care s-au întors recent din Italia, doi adulți și un copil cu febră și tuse. Au fost verificați la prezența coronavirusului de tip nou, rezultatul fiind negativ.

La administrația municipiului Chișinău a avut loc ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, condusă de primarul general Ion Ceban.

Potrivit edilului, conducătorii întreprinderilor municipale și subdiviziunilor au raportat măsuri întreprinse în vederea prevenirii infecției cu coronavirus. Au fost identificate spitalele care, la necesitate, vor organiza regim de carantină și tratament, fondurile de finanțare, cantitatea de medicamente și echipamente necesare.


Andrei Pavaloi, șeful interimar al Direcției generale Educație, Tineret și Sport, a comunicat că directorii școlilor și grădinițelor au fost informați despre măsurile impuse de Organizația Mondială a Sănătății referitor la profilaxia virusului de tip nou.

Direcția a recomandat conducerii instituțiilor de învățămînt să amîne activitățile cu mulți vizitatori în școli și matineele de primăvară în instituțiile preșcolare.

"Epidemia globală ne cere să fim vigilenți și pregătiți pentru orice situație", a spus Ion Ceban.

Șefii întreprinderilor municipale de transport public au declarat că angajații lor sînt instruiți și supuși zilnic unui control medical. Unitățile de transport sînt dotate cu containere cu substanțe dezinfectante, după fiecare tură, troleibuzele și autobuzele sînt supuse unui tratament igienic.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load