X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Caz confirmat de rujeolă la un bărbat, revenit din afara țării

16 feb. 19:10   Societate
2222 0

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) informează despre confirmarea unui caz de rujeolă la o persoană cu vîrsta de 47 de ani, din municipiul Chișinău, care a revenit recent dintr-o călătorie în afara țării.

Boala a început cu febră înaltă și tuse, apoi au apărut erupțiile cutanate. La moment, persoana este spitalizată și primește tratamentul corespunzător, notează Noi.md.

De la începutul anului curent, în țară, au fost înregistrate patru cazuri confirmate de rujeolă, dintre care două de import. Între acestea nu există legătură epidemiologică.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în ultimele luni, se înregistrează o creștere semnificativă a cazurilor de rujeolă în Regiunea Europeană.

În România, a fost declarată epidemie de rujeolă din 06 decembrie 2023, în prezent fiind înregistrate 5238 de cazuri, inclusiv 6 decese.


Rujeola este o infecție virală extrem de contagioasă, care poate duce la complicații grave, precum infecția urechii medii, laringită, bronșită, pneumonie, encefalită, meningoencefalită, panencefalită și chiar deces. O persoană diagnosticată cu rujeolă poate să infecteze alte 18 persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?