COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cea de-a șasea ediție a Caravanei ”Cronograf Tur” va ajunge în 21 de localități

Cea de-a șasea ediție a Caravanei ”Cronograf Tur” va ajunge în 21 de localități

Cea de-a șasea ediție a Caravanei ”Cronograf Tur”, care se desfășoară în perioada 5 iulie – 31 august, va ajunge în 21 de localități din R. Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit directorului Casei de producție OWH Studio, Virgiliu Mărgineanu, filmele ce urmează a fi proiectate sînt o selecție de documentare, difuzate în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar ”Cronograf”. ”Pe 5 iulie, Caravana filmelor ”Cronograf” a fost în localitățile Ștefănești, raionul Florești și Strășeni. Astăzi vom ajunge la Mereni, raionul Anenii Noi, iar pe 10 iulie – la Vadul lui Vodă”, a precizat Virgiliu Mărgineanu.

Caravana va continua la Cornești, raionul Ungheni (13 iulie), Sadova, raionul Călărași (14 iulie), Hagimus, raionul Căușeni (20 iulie), Fălești (21 iulie), Butuceni, raionul Orhei (27 iulie), Carahasani, raionul Ștefan Vodă (28 iulie), Oxentea, raionul Dubăsari (2 august), Tohatin, municipiul Chișinău (3 august), Copceac, raionul Ștefan Vodă (4 august), Izbiște, raionul Criuleni (9 august), Costești, raionul Ialoveni (10 august), Ocnița (11 august), Bravicea, raionul Călărași (17 august), Cajba, raionul Glodeni (18 august), Bușăuca, raionul Rezina (24 august), Cărpineni, raionul Hîncești (25 august) și se va încheia pe 31 august, la Drochia.


În program sînt filme pentru copii, din secțiunea ”Cronograf Junior”, și filme destinate unui public vast, din secțiunea principală și secțiunea ”Cu Ochii pe Moldova”. Documentarele vor fi proiectate pe un ecran mare, amplasat în aer liber sau în case de cultură din localități. Intrarea la proiecții este liberă.

Organizat pentru al șaselea an consecutiv, ”Cronograf Tur” este un proiect unic pentru Republica Moldova, lansat pentru antrenarea, implicarea și diseminarea culturii în societate cît și suplinirea lipsei cinematografelor din localitățile Moldovei. Spectatorii vor avea ocazia să se delecteze cu povești remarcabile și să cunoască cele mai noi producții în materie de documentar.

”Cronograf Tur” este un proiect organizat de OWH Studio, cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Centrului Național al Cinematografiei din Moldova, Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC), Alianţei Franceze și al Festivalului Filmului Francofon.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load