COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Premiere absolute și filme ale regizorilor autohtoni, proiectate la CRONOGRAF 2021

15 iul. 10:30   Afiș
1697 0

După o perioadă lungă de pauză, îndrăgitul eveniment Seri de CRONOGRAF revine pe agenda culturală a Chișinăului. În perioada 14-17 iulie, în patru locații din Chișinău, vor fi proiectate 17 filme ale regizorilor din Republica Moldova, dintre care 11 sînt premiere absolute.

Seri de CRONOGRAF 2021 are loc în contextul celebrării celor 20 de ani de la inițierea, în anul 2001, a Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF (FIFD CRONOGRAF). De-a lungul existenței sale FIFD CRONOGRAF a constituit o platformă de promovare atît a filmului documentar, cît și a cinematografiei naționale. De asemenea, festivalul a fost o pistă de lansare pentru mai multe generații de cineaști, precum și un spațiu de formare a publicului cinefil.

Evenimentul „Seri de CRONOGRAF 2021” este organizat de OWH Studio, cu suportul Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova (CNC) și în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău.

Proiecțiile de film din cadrul Serilor de CRONOGRAF vor avea loc în patru locații din Chișinău: Cinematograful PATRIA „Loteanu”, Parcul „Valea Morilor”, Parcul „La Izvor ”și strada pietonală „Eugen Doga”. Accesul la premierele de la Cinematograful PATRIA „Loteanu” va avea loc în baza invitațiilor și a biletelor disponibile la casele și pe site-ul cinematografului, iar la toate proiecțiile în aer liber intrarea este gratuită.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X