TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce spune noul ministru al Educaţiei referitor la volumul şi conţinutul disciplinelor şcolare

Ce spune noul ministru al Educaţiei referitor la volumul şi conţinutul disciplinelor şcolare

Volumul şi conţinutul disciplinelor şcolare va fi revizuit pentru a eficientiza procesul de studii. Promisiunea a fost făcută de noul ministru al Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Corneliu Popovici, în cadrul emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika TV.

El a mai precizat că toate propunerile în acest sens abia încep să fie elaborate. Popovici a mai declarat că ştie despre problema semnalată de mai mulţi părinţi care consideră că programa şcolară este supraîncărcată.

"Sunt de acord cu părerea mai multor părinţilor, din acest motiv va fi revizuit conţinutul materialelor de studii. - E posibil să fie propus un profil mai îngust al disciplinelor? - Va fi", a declarat Popovici.

De asemenea, noul ministru al Educaţiei promite că şcolile mici nu vor mai fi închise, iar pentru asta va fi schimbată procedura de finanţare a acestor instituţii:"Cred că va fi modificată această hotărîre a Guvernului, deoarece acest document este o argumentare juridică pentru închiderea şcolilor în Republica Moldova. În prezent, specialiştii ministerului elaborează metodologia de finanţare a instituţiilor de învăţămînt superioare şi a instituţiilor de cercetare".

În cadrul emisiunii, Corneliu Popovici a răspuns şi la întrebarea legată de limba în care vorbeşte: "Eu vorbesc în limba pe care unii o numesc "limba moldovenească", alţii - "limba română", dar este una şi aceeaşi limbă. Sunt argumente juridice, sînt argumente legate de drepturile omului pentru ca acestă limba să fie numită şi moldovenească, şi română. Eu o numesc limba română."

Noul Guvern condus de premierul Ion Chicu a fost învestit în funcţie în data de 14 noiembrie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load