COVID-19 în MOLDOVA

Carina Țurcan, acuzată de spionaj, a fost plasată în carantină

Carina Țurcan, acuzată de spionaj, a fost plasată în carantină

Fostul membru al Consiliului de Administrație al RAO Inter Carina Țurcan, acuzată de spionaj, a fost plasată în carantină în Lefortovo cu suspiciune de COVID-19, a comunicat pentru Interfax avocatul său, șeful Asociației de avocați „Komanda 29” Ivan Pavlov.

„Potrivit datelor noastre, Carina doar ieri a fost plasată în carantină. Acest lucru probabil va contribui la prelungirea termenului de detenție a clientei noastre”, a spus Pavlov.

În prezent termenul de arest aplicat Carinei Țurcan a fost stabilit pînă la 24 august.


Anterior în Lefortovo în carantină cu suspiciune de COVID-19 s-a aflat jurnalistul, consilierul șefului Roskosmos Ivan Safronov, acuzat de trădarea patriei. În cele din urmă infecția la el nu s-a confirmat.

Doi acuzați aflați în arest în Lefortovo – oamenii de afaceri Ziavudin Magometov și Dmitri Mihalcenko – s-au tratat anterior de COVID-19.
Țurcan este acuzată de spionaj (art.276 al CP al FR). A fost reținută în vara anului 2018.

Potrivit avocaților, în versiunea anchetei la 16 august 2004, Ţurkan a devenit agent care asigură cooperarea confidențială cu serviciile secrete ale Moldovei. La 21 aprilie 2015, la Moscova, a primit o versiune electronică a „proiectului de document al Ministerului Energeticii privind anumite aspecte ale acțiunilor companiilor de energetică rusești pe canalul de cooperare internațională", iar pe 29 septembrie 2015 acuzata a transmis acest document serviciilor speciale moldovenești.

Carina Țurcan pledează nevinovată. Avocații insistă pe falsificarea dovezilor în cadrul anchetei.

În ianuarie 2020 Prima Curte de Apel de jurisdicție generală Moscova a suspendat hotărîrea instanței orașului Moscova prin care termenul de detenție a acuzatei a fost prelungit pînă la 21 de luni, iar măsura de reprimare a fost schimbată pe restricții asupra unor acțiuni concrete. La rîndul său a Doua Curte de Casație a suspendat la solicitarea Procuraturii Generale hotărîrea Curții de Apel și a plasat-o pe Țurcan în detenție. Ea a fost în libertate 23 de zile.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load