COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Astăzi a fost lansată oficial platforma pentru studii la distanță (VIDEO)

Astăzi a fost lansată oficial platforma pentru studii la distanță (VIDEO)

După zile de idei, emoții, pregătiri și mult suflet depus, astăzi Primăria Capitalei a lansat Proiectul Educație Online.

Despre aceasta a anunțat într-o postare pe pagina sa de facebook primarul general al capitalei, Ion Ceban.

”La inițiativa Primăriei Municipiului Chișinău, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și cu suportul mai multor donatori, dar și instituții neguvernamentale de expertiză în educație, ideea proiectului Educație Online s-a transformat într-o platformă de învățare la distanță – educatieonline.md”, a scris primarul.

Potrivit acestuia, platforma dispune de o bibliotecă digitală, creată cu scopul de a asigura procesul de învățare la distanță a tuturor elevilor.
Biblioteca va conține în prima fază, aproximativ 2.500 de lecții video, iar în faza doi, circa 4.500 de lecții, pentru elevii claselor I-XII, la 15 discipline, inclusiv profil real / profil umanistic.


”La elaborarea conținutului video sînt implicați peste 300 de profesori din 69 de instituții de învățămînt, fiind ghidați de mai multe echipe de experți, coordonatori, operatori și voluntari. Educație Online va pune la dispoziție lecții înregistrate în format video, care au rămas a fi predate pînă la sfîrșitul anului școlar 2019-2020, conform curriculumului național. Aceasta va fi o alternativă utilă pentru elevi, părinți și profesori. Ne propunem ca materialele educaționale în format video să fie transmise și prin intermediul televiziunii naționale și IPTV, pentru a asigura o accesibilitate maximă pentru toți copii”, a mai adăugat primarul.

Edilul a mulțumit tuturor pentru suportul acordat în realizarea proiectului.

De menționat că o astfel de platformă este o premieră pentru sistemul educațional dar și pentru Republica Moldova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load