Asistenţii medicali îşi sărbătoresc ziua profesională

Asistenţii medicali îşi sărbătoresc ziua profesională

Astăzi, 12 mai, este marcată Ziua internaţională a asistenţilor medicali. Genericul sărbătorii din acest an este „Nursele – o voce de lider a serviciilor medicale pentru toţi”, relatează Radio Moldova Actualităţi.


Asigurarea tratamentului pacienţilor, informarea, consilierea şi sprijinul acestora sînt principalele roluri ale nurselor. Potrivit şefei serviciului proiecte şi secretariat din cadrul Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie „Diomid Gherman”, Valeria Corneci, prin marcarea acestei zile se urmăreşte promovarea asistenţilor medicali în sistemul medical din Republica Moldova.


„Atragem atenţia Guvernului, societăţii că îmbunătăţirea calităţii actului medical şi siguranţa pacienţilor depinde de mediul pozitiv de lucru şi condiţiile socio-economice pentru personalul medical. Dorim să unim vocile pentru a fi auziţi, să influenţăm stoparea exodului cadrelor medicale din ţară, fiind cea mai numeroasă profesie din domeniul sănătăţii”, a declarat  


De ziua lor profesională, echipa Spitale.MD, împreună cu Platforma E-Sănătate va premia cel mai apreciat asistent medical, votat de pacienţi. În cadrul evenimentului va fi amenajată o alee cu fotografii ale asistenţilor medicali.


Ziua de 12 mai a devenit Ziua internaţională a asistenţilor medicali din întreaga lume, la iniţiativa Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali, creat în anul 1899, în cinstea zilei de naştere a fondatoarei primei şcoli laice de asistent medical din lume, Florence Nightingale.


În Republica Moldova, prin decizia Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, această zi este sărbătorită începînd din anul 1994. În Republica Moldova activează circa 22.000 de asistenţi medicali.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load