Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu a transmis un mesaj diplomaților moldoveni

17 ian. 11:24   Politică
2589 0

Cu ocazia Zilei profesionale a diplomatului, șefa statului vine cu un mesaj de apreciere: „Felicitări echipei noastre diplomatice cu prilejul Zilei profesionale a diplomatului, care e marcată astăzi.

Ultimul an v-a adus mai multe motive de mîndrie profesională: organizarea exemplară a summit-ului Comunității Politice Europene, promovarea intereselor țării în zeci de capitale și în cadrul organizațiilor regionale și internaționale, avansarea parcursului european”.

Șefa statului a subliniat că, prin eforturi diplomatice, s-a reușit stabilirea și aprofundarea parteneriatelor în domeniul apărării și securității, ceea ce contribuie la protejarea cetățenilor și a statului. La fel, Președinta Maia Sandu a menționat și despre operațiunea de evacuare a cetățenilor moldoveni din Fîșia Gaza, succesul căreia a depins de profesionalismul și capacitățile de negociere ale diplomaților moldoveni.

„Decizia privind deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană - realizarea principală a guvernării și diplomației moldovenești - pune Republica Moldova pe un făgaș ireversibil de schimbare în bine. Integrarea europeană nu mai este doar un domeniu de politică externă, ci un proiect național, la realizarea căruia participă toți cetățenii, întreaga societate”, a declarat Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a mai subliniat despre faptul că urmează un proces complex de armonizare a legislației la standardele europene, formarea echipei de negociatori cu UE și continuarea reformelor și procesului de modernizare europeană a Moldovei.


„Stimați diplomați, aveți recunoștința mea pentru dăruirea cu care vă faceți datoria. Contribuția fiecăruia dintre voi, de la angajații centralei MAEIE pînă la diplomații și angajații ambasadelor și consulatelor Moldovei din întreagă lume, este importantă pentru țară, pentru apărarea intereselor cetățenilor noștri. Mizăm în continuare pe profesionalismul diplomaților care vor ghida pașii pe care urmează să-i parcurgem pînă de aderare. Avem mult de lucru, dar am încredere că putem parcurge acest drum cu bine”, a punctat Președinta Maia Sandu.

2
0
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?