Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Japonia susține modernizarea instituțiilor de asistență medicală primară din R. Moldova

23 noi. 2023,, 15:15   Societate
2544 0

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, împreună cu directoarea Asociației Medicale Teritoriale Rîșcani din municipiul Chișinău, Valentina Pîslaru, au semnat astăzi contractul de grant în valoare de 44,663 dolari SUA, finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului ”Kusanone”.

Din contul asistenței primite vor fi procurate echipamente și accesorii pentru colposcopie: colposcop, scaun ginecologic și dispozitiv electro-chirurgical (diatermocoagulator). “Echipamentele sînt necesare pentru efectuarea serviciilor de screening cervical și altor investigații ginecologice în cadrul Centrului Consultativ Diagnostic din sectorul Rîșcani al capitalei. Prin acest proiect, Guvernul Japoniei susține eforturile autorităților publice în prevenirea cancerului de col uterin, depistarea maladiei în fază incipientă și acordarea operativă a tratamentului necesar”, indică Ambasada Japoniei, transmite moldpres.

Ambasadorul nipon le-a mulțumit profesioniștilor din domeniul sănătății din Moldova pentru munca lor neobosită spre binele societății, afirmînd că Guvernul Japoniei va continua să lucreze cu Republica Moldova pe parcursul drumului de aderare la Uniunea Europeană, a relevat Yamada Yoichiro.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Pînă în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7.3 milioane USD pentru 87 de proiecte (exceptînd proiectul nou) în domeniile sănătății, educației și utilităților publice.

img23009472

2
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?