COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Apărătorul lui Țuțu a devenit un fost avocat al lui Filat

Apărătorul lui Țuțu a devenit un fost avocat al lui Filat

Biroul Asociat de Avocați „BUNPartener” anunță că gestionează dosarul penal în care este vizat fostul democrat Constantin Țuțu. Astfel, apărătorul lui Țuțu a devenit un fost avocat al ex-premierului Vlad Filat, Viorel Berliba.

Apărătorii au menționat că îi vor apăra interesele lui Constantin Țuțu în dosarul care ieri a fost expediat în instanța de judecată.

Avocații spun că au constatat o încălcare în procedura de expediere a dosarului în judecată. Potrivit lor, procurorul de caz le-ar fi expediat post factum un mesaj că trebuiau să se prezinte ieri la Procuratură, la ora 16.00. Concomitent, acuzatorul anunță că apărarea poate să ridice actele din dosar în original. „Se constată faptul că ori nu a fost expediat dosarul penal în instanța de judecată, ori procurorul l-a expediat contrar normativului procesual. În fapt, Constantin Țuțu pledează nevinovat”, se spune în mesajul avocaților, transmite tv8.md.

Pe o rețea de socializare, fostul democrat a menționat că despre expedierea dosarului în judecată a aflat din presă. Potrivit lui, procurorii i-au înaintat două capete de acuzare „trafic de influență” și „escrocherie în proporții deosebit de mari”, însă al doilea capăt de acuzare vizează aceleași fapte ca și pe primul.


„Pe această cale remarcă că s-au admis încălcări foarte grave în cauza penală care mă vizează, de la pornirea acesteia într-un mod ilegal, pînă la așa-numita finalizare a urmăririi penale, prin lipsa prezentării rechizitoriului, iar zecile de cereri și plîngeri sînt pendinte și nesoluționate în modul prevăzut de lege”, a spus fostul democrat.

Amintim că Procuratura Anticorupție a finalizat și expediat astăzi în judecată cauza penală de învinuire a fostului deputat Constantin Țuțu pentru două capete de acuzare. Potrivit probatoriului, ex-deputatul ar fi pretins și primit 20 de mii de euro de la rudele unui bărbat. În schimbul acestei sume, fostul deputat le-a promis că poate influența decizia procurorilor în vederea eliberării învinuitului din arest, deși, în realitate, nu avea asemenea influențe.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load