Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Un avocat din Bălți a fost reținut în flagrant de CNA cu 70 000 de lei

22 mar. 14:00   Societate
2669 0

Un avocat din Bălți a fost reținut cu puțin timp în urmă în flagrant de ofițerii CNA și procurorii din Procuratura mun. Bălți într-un dosar de trafic de influență.

Acesta ar fi cerut de la o femeie 100 000 de lei și a primit 70 000 de lei în schimbul influențării unor magistrați din Chișinău care aveau la examinare un dosar penal pornit pe numele soțului denunțătoarei.

Potrivit probelor administrate, bănuitul ar fi susținut că îi poate determina pe judecători să recalifice cauza penală, inițiată pe numele soțului denunțătoarei pentru furt, stabilindu-i o pedeapsă mai blîndă. De asemenea, acesta i-ar fi promis denunțătoarei că îi va convinge pe judecători să amîne luarea sub strajă a condamnatului pînă la pronunțarea unei decizii definitive pe dosar.

Astăzi, sub controlul ofițerilor CNA a fost documentat momentul transmiterii sumei de 70 000 de lei, iar avocatul a fost reținut în flagrant, fiind plasat în izolator pentru 72 de ore.

La moment au loc acțiuni de urmărire penală care nu suferă amînare, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Bălți. Precizăm că avocatul a fost reținut în anul 2022 de CNA într-un dosar de trafic de influență. Cauza penală de învinuire a acestuia pentru pretinderea a 5500 de euro pentru influențarea unor decizii de judecată a fost transmisă în instanță.


Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

7
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?