TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Anatol Usatîi: Contractul de concesionare a Aeroportului poate fi reziliat

Anatol Usatîi: Contractul de concesionare a Aeroportului poate fi reziliat

Ministrul economiei şi infrastructurii, Anatol Usatîi, spune că contractul de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău poate fi reziliat.

El afirmă că însuşi principiul de concesionare a fost unul pozitiv, dar felul cum a fost efectuată darea în concesiune trezeşte întrebări. Autorităţile intenţionează să meargă în instanţa de judecată pentru a rezilia acest contract.

Anatol Usatîi spune că ministerul nu comunică cu proprietarul „Avia Invest”, compania care a concesionat Aeroportul. Toate contactele se efectuează prin intermediul Agenţiei Proprietăţii Publice, transmite Noi.mc cu referire la IPN.

La începutul anului curent, instanţa a respins recursul înaintat de APP din cauza faptului că documentele nu au fost adunate conform procedurii.

„Procesul de concesionare nu este convenabil statului şi cetăţenilor Republicii Moldova. Dacă există posibilitatea de a rezilia acest contract, atunci noi trebuie să facem acest lucru”, a spus ministrul.

Ministrul nu exclude că şi compania concesionare ar putea veni cu o propunere de a ajunge cu statul la o înţelegere convenabilă şi de a renunţa la Aeroport.

Anatol Usatîi spune că aceasta ar fi una dintre variantele întoarcerii Aeroportului în proprietatea statului. „Toate acţiunile noastre trebuie să fie foarte bine cântărite, gândite pentru a exclude situaţia ca atunci când este înaintată în judecată cererea de concesionare a Aeroportului, instanţa să susţină că nu au fost ataşate toate documentele”, a afirmat ministrul. Potrivit lui, guvernarea precedentă s-a grăbit şi a făcut unele erori în această chestiune.

Anatol Usatîi susţine că dacă această cauză va ajunge în arbitrajul internaţional, ar putea fi examinată în aproximativ un an.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load