Cazul Șor stiri: 594

Ultima săptămînă pentru solicitarea compensației pentru trecerea la activitate independentă

25 aug. 20:20   Economie
1233 0

A rămas mai puțin de o săptămînă în care foștii patentari, care au tranzitat la activitatea independentă, pot solicita compensația de pînă la 10.000 de lei. De la intrarea în vigoare a reformei și pînă la 24 august, peste 70% din comercianții cu amănuntul s-au conformat și activează cu aparatul de casă.

În ultimele două săptămîni, aproape 1 000 de foști deținători de patentă au migrat la activitatea independentă, notează Noi.md.

„Săptămîna trecută – 358, săptămîna aceasta – 634 . În total avem 2.861 foști patentari care au trecut la noul regim. sîntem la aproximativ 70% de tranziție. Oamenii s-au conformat benevol și lucrează cu aparat de casă. Majoritatea, totuși, nu s-au lăsat manipulați de mesaje politice și asta e bine. Acum muncesc legal, cu bon fiscal pentru consumatori, în condiții normale, echitabile și cu facilități”, a declarat vicepremierul Dumitru Alaiba.

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului a primit 2.422 de solicitări pentru compensații, din care 1031 au primit deja banii cuveniți. Valoarea compensațiilor acordate pînă în prezent este de 6,6 milioane de lei.

"Compensarea cheltuielilor de tranziție pot fi solicitare pînă în data-limită de 31 august 2023. Aceste fonduri pot fi folosite, în primul rînd, pentru achiziționarea aparatul de casă sau alte lucrări necesare pentru modernizarea activităților desfășurate", se arată în comunicatul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?