X 

Alaiba: "Vom compensa comercianților costurile de tranziție, inclusiv pentru aparatul de casă"

22 iun. 09:46   Economie
2972 0

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a spus că odată ce de la 1 iulie toți comercianții, care activau în bază de patentă, vor trebui să activeze deja cu aparat de casă, acestora le vor fi compensate costurile de tranziție, inclusiv pentru aparatul de casă.

"Patenta expiră pe 1 iulie, dar ieri la Cahul am avut o discuție complicată, dar necesară cu încă un grup de deținători de patentă în piață, mergem la acești oameni, discutăm. Nu sîntem oamenii, care promovează o reformă mai puțin populară și se ascund în birou. După cum am promis, vor fi compensate costurile de tranziție, inclusiv pentru aparatul de casă în valoare maximă de 10 000 de lei. Dar aceste costuri vor fi compensate ulterior tranziției, nu putem da bani în avns pentru ceva ce s-ar putea întîmpla sau nu", a precizat Dumitru Alaiba, transmite Noi.md.

Comercianții, pentru a benficia de aceste compensări, vor trebui să depună o cerere la Oficiul Serviciului Fiscal din raza teritoriului, unde activează.

"Serviciul Fiscal comuncă cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODDA), care efectuează aceste compensări într-o perioadă foartr scurtă de timp. Sîntem conștienți că unii oameni, care activează în bază de patentă, nu au prea multe resurse financiare în rezervă,, de accea ne vom mișca rapid cu această procedură", a mai spus Alaiba.

Amintim că din 1 iulie 2023 activitatea în bază de patentă va fi înlocuită cu un regim fiscal simplificat – activitatea independentă. Mai mulți comercianți s-au arătat nemulțumiți de acest fapt și au spus că vor ieși la proteste.

1
0
0
1
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?