COVID-19 în MOLDOVA

Ambasada SUA comemorează victimele atentatelor din 11 septembrie 2001

Ambasada SUA comemorează victimele atentatelor din 11 septembrie 2001

Statele Unite marchează astăzi Ziua Patrioților și Ziua Națională a Slujirii și Comemorării. Această zi este dedicată amintirii celor care și-au pierdut viața în atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, transmite IPN.

Ambasada SUA în Republica Moldova menționează că victimele terorismului nu vor fi uitate niciodată. Drapelele americane sînt coborîte în bernă, iar la ora 08.46 din New York (15.46 ora Moldovei) cetățenii americani păstrează un minut de reculegere în memoria victimelor. De asemenea, pe parcursul zilei se dedică activităților de voluntariat în comunitățile lor.

Mai mulți politicieni și oameni simpli au depus astăzi flori la Ambasada Statelor Unite la Chișinău, în memoria victimelor atentatelor teroriste din 2001.


În dimineața zilei de 11 septembrie 2001, teroriști sinucigași au deturnat patru avioane de pasageri. Teroriștii au preluat controlul avioanelor, lovind două dintre turnurile gemene ale World Trade Center din New York. Clădirile s-au prăbușit în decurs de două ore, distrugînd și avariind și alte clădiri din jur. Teroriștii au prăbușit un al treilea avion în clădirea Pentangon din Arlington, Virginia. Al patrulea avion a căzut pe o cîmpie în zona rurală a statului Pennsylvania, după ce unii dintre pasageri și membrii echipajului au încercat să recîștige controlul avionului, pe care teroriștii îl îndreptaseră spre Washington. Nu au existat supraviețuitori ai zborurilor. Printre decedați au fost cetățeni ai 90 de state.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load