COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost publicat primul manual de educaţie juridică pentru elevi

A fost publicat primul manual de educaţie juridică pentru elevi

A fost lansat primul manual de educaţie juridică pentru elevi.

Concepută de un jdecător din România şi două avocate din Republica Moldova, cartea explica într-un mod practic şi concret, fără limbajul tehnic juridic, ce au voie şi ce nu au voie copiii, astfel încît să nu aibă probleme cu legea.

Ghidul practic de educaţie juridică vine cu exemple concrete din viaţă, astfel încît copiilor să le fie uşor să înţeleagă cum să acţioneze în diferite situaţii din viaţă.

Principiul după care s-au condus autorii manualului este că oamenii trebuie să cunoască legea chiar dacă nu sînt studenţi la drept, aşa că educaţia juridică trebuie să înceapă încă de la o vîrstă fragedă.

Programul de educaţie juridică în Republica Moldova este în plină dezvoltare, după modelul românesc, fiind susţinut de peste 50 de profesionişti în domeniul dreptului, care vor merge în instituţii de învăţămînt preuniversitar pentru a le prezenta elevilor noţiuni practice despre drept.

Prezentă la eveniment, ministrul Educaţiei, Cercetării şi Culturii, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a salutat această idee.

Manualul a fost editat în aproape şase luni şi a fost tipărit în o mie de exemplare. Toate vor fi repartizate în şcolile şi liceele din ţară, inclusiv în penitenciarele pentru minori.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load