COVID-19 în MOLDOVA

Ce știe despre muzica rock contemporană moldovenească chitaristul formației ”СерьГа”

Ce știe despre muzica rock contemporană moldovenească chitaristul formației ”СерьГа”

Renumitul chitarist moldovean Andrei Chifiac, care de aproape douăzeci de ani cîntă în legendara trupă rusească "СерьГа", într-un interviu acordat portalului Noi.md a recunoscut că practic nu știe nimic despre ce se întîmplă în muzica rock contemporană moldovenească.

”Din păcate, nu știu nimic ce se întîmplă acolo în domeniul muzicii, cu excepția celor care au ieșit pe piața rusă. Aceștia sînt băieții de la Zdob Și Zdub, Igor Dînga, Gîndul Mîței... Da, apropo, foarte buni sînt băieții din echipa The Wax Road din Ungheni! Ei încearcă să cînte în stilul Led Zeppelin – iată ei îmi plac foarte mult, sînt bravo!

Din formațiile mai vechi din Moldova mi-a plăcut întotdeauna "Plai". Ei sînt muzicieni de cel mai înalt nivel! Cîntecul "Izvorul", parcă te ia de suflet!
Și aș mai putea adăuga, deși nu este chiar rock, dar totuși: cîntecul meu despre Anul Nou l-a cîntat la televiziunea moldovenească Ana Avram. Pe internet, acest videoclip el poate fi ușor de găsit”, a menționat Andrei Chifiac.


Întrebat cu cine prietenește din vestiții muzicieni moldoveni, renumitul chitarist moldovean din legendara trupă rusească "СерьГа" a menționat:

”Cu Ivan Demian sîntem prieteni și colaborăm. Cu Igor Dînga de multe ori ne-am intersectat. Dar aceasta nu este prietenie, ci doar o comunicare. Îmi amintesc că trupa sa Cuibul a sărbătorit, se pare, aniversarea, iar Igor l-a invitat pe Serghei Galanin, Alexandr F. Sklear și pe mine la Chișinău. Am ajuns, ne-am cazat la hotelul "Flowers". Și am avut o petrecere foarte frumoasă, veselă - cu vin moldovenesc etc. Am petrecut timpul foarte bine. Iar apoi cu Igor ne-am văzut deja la Moscova la o petrecere - cînd Serghei Galanin a împlinit 50 de ani”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load