TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Voronin despre evenimentele din 7 aprilie: Poliția nu a făcut decît să se apere de tinerii violenți

Voronin despre evenimentele din 7 aprilie: Poliția nu a făcut decît să se apere de tinerii violenți

Președintele de atunci, comunistul Vladimir Voronin, al cărui partid s-a aflat la guvernare pînă la proteste, spune astăzi că poliția nu a făcut decît să se apere de tinerii violenți. Voronin insistă că a fost vorba de o lovitură de stat.

“Tinerii au primit bate de la polițiști că ei se purtau obraznic. Polițistul e la datorie, el obligat să apere. Orice nebun să vină să bată politstul? Ce fel de ordine. - La indicația cui? - A fost indicație să apere instituția statului și ei au dat buzna”, spune Vladimir Voronin, liderul PCRM într-un interviu pentru ProTV.


Respectiv, tocmai din această cauza anchetele pornite în acea perioada așa și nu au evoluat pînă astăzi, spune Voronin.

“- De ce nu au evoluat aceste anchete? - Pentru că polițiștii erau la serviciu, ei nu au depășit cu nimic obligațiile de serviciu”, adaugă Voronin.

Întrebat despre deciozia premierului de atunci, Zinainda Greceanii, de a folosi armele împotriva mulțimii, liderul PCRM spune că aceasta citat doar ce era scris în legislație.

Reamintim că astăzi se împlinesc 10 ani de la tragicile evenimente din 7 aprilie 2009. Atunci manifestațiile aparent pașnice la început au fost urmate în violențe.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load