X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Voronin: Deocamdată pentru rolul de candidat unic din partea opoziției nu există un candidat potrivit

5 feb. 18:30   Politică
2815 2

Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a recunoscut că la alegerile din 2024 nu va exista un candidat unic din partea opoziției pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. El a declarat acest lucru în cadrul emisiunii "7 zile", relatează Noi.md.

"Deocamdată nimeni nu abordează problema unui candidat unic. Și sînt sigur că nu o vor face. Și nici partidul nostru nu o va face".
Voronin și-a explicat poziția prin faptul că experiența anterioară cu candidații unici nu a avut succes, deoarece, odată aleși, aceștia nu și-au îndeplinit promisiunile:

"Noi am avut deja probleme cu candidații unici, după care nu am știut cum să ne distanțăm de ei. Fiecare este responsabil pentru el însuși, pentru că toți sînt buni în timpul campaniei electorale, propun lucruri corecte, iar apoi începe viața de zi cu zi curentă, se dovedește că nu a spus asta și că a fost înțeles greșit. Ne-am săturat de toți aceștia".

Voronin a conturat ce candidat ar prefera să vadă pe arena politică:

"Noi cerem candidatura unei persoane promițătoare, moderne, care încă nu a umblat pe aceste coridoare ale puterii, care nu cunoaște încă metodele birocratice, care este încă curat – politic, moral, din toate punctele de vedere. Ne-am dori un astfel de candidat. Și sîntem în căutarea unui astfel de candidat”.

18
1
1
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?