TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Tiraspolul refuză să ofere detalii privind incidentul de la uzina din Rîbnița

Tiraspolul refuză să ofere detalii privind incidentul de la uzina din Rîbnița

Membrii Comisiei Unificate de Control s-au întrunit într-o ședință.

Reprezentanții Chișinăului au cerut examinarea incidentului din 5 martie curent de la Uzina Metalurgică din Rîbnița, însă partea transnistreană a refuzat includerea în ordinea de zi, motivînd că nu ține de competența CUC.

Un alt subiect discutat se referă modul de utilizare a echipamentului tehnic oferit de Misiunea OSCE în Republicii Moldova. Comandamentul Militar Întrunit urmează să prezinte la ședința viitoare un mecanism comun de păstrare și utilizare a echipamentului.


Membrii CUC au constatat repetat necesitatea elaborării unui regulament de activitate a Comandamentului Militar Întrunit și al Statului Major al Forțelor de Menținere a Păcii, care ar reglementa cu exactitate acțiunile forțelor pacificatoare în cazul incidentelor în Zona de Securitate. Această propunere nu a avut însă o reacție pozitivă din partea membrilor delegațiilor transnistrene și Federației Ruse.

Totodată, membrii Comisiei Unificate de Control au convenit să inspecteze posturile de pacificare ale contingentelor militare comune din Zona de Securitate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load