X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Tiraspolul refuză să ofere detalii privind incidentul de la uzina din Rîbnița

12 apr. 2019,, 13:00   Politică
3322 2

Membrii Comisiei Unificate de Control s-au întrunit într-o ședință.

Reprezentanții Chișinăului au cerut examinarea incidentului din 5 martie curent de la Uzina Metalurgică din Rîbnița, însă partea transnistreană a refuzat includerea în ordinea de zi, motivînd că nu ține de competența CUC.

Un alt subiect discutat se referă modul de utilizare a echipamentului tehnic oferit de Misiunea OSCE în Republicii Moldova. Comandamentul Militar Întrunit urmează să prezinte la ședința viitoare un mecanism comun de păstrare și utilizare a echipamentului.

Membrii CUC au constatat repetat necesitatea elaborării unui regulament de activitate a Comandamentului Militar Întrunit și al Statului Major al Forțelor de Menținere a Păcii, care ar reglementa cu exactitate acțiunile forțelor pacificatoare în cazul incidentelor în Zona de Securitate. Această propunere nu a avut însă o reacție pozitivă din partea membrilor delegațiilor transnistrene și Federației Ruse.

Totodată, membrii Comisiei Unificate de Control au convenit să inspecteze posturile de pacificare ale contingentelor militare comune din Zona de Securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?