Raportul Kroll. Platon: Am găsit extrase pe toate companiile lui Șor

Raportul Kroll. Platon: Am găsit extrase pe toate companiile lui Șor

Omul de afaceri Veaceslav Platon nu crede în intențiile autorităților de a afla adevărul despre furtul bancar din rapoartele Kroll.


Acesta susține că s-a apelat la auditorii din străinătate doar pentru a tărăgăna ancheta și a arăta oamenilor că se face ceva. Pe de altă parte, s-au ascuns urmele furtului miliardului.


„Raportul Kroll a fost să tărăgăneze procesul, să arate că ceva se face. Eu trei ani m-am ocupat de asta. Am pus totul cap la cap. Am găsit extrase pe toate companiile lui Șor. Adică, lucrul pe care l-a făcut Kroll noi l-am făcut mult mai devreme. Am construit totul ca pe un mozaic”, a declarat Platon la „Politica Nataliei Morari” de la TV8.


Acesta mai spune că anumite persoane au triat informațiile care să fie oferite experților străini. „Ei au făcut auditul pe materialele care li s-au dat. Totul a fost ghidat, ce să dea și ce să nu dea Krolului…În primul raport Șor era cu litere roșii, dar acolo nu era aeroportul, nu erau firmele lui Plahotniuc”, a atenționat Platon.


În ultima parte a interviului, Platon s-a referit și la deciziile Guvernului prin care au fost acordate garanțiile de stat pentru cele trei bănci falimentare, amintind și despre comisia care a decis cui și cîți bani să întoarcă, atunci cînd băncile s-au clarificat cu deponenții pe care îi aveau.


Platon nu a dat nume concrete, dar a precizat că din acea comisie au făcut parte reprezentanți ai Procuraturii, Centrului Anticorupție, Ministerului Finanțelor și Băncii Naționale, la care trebuie să existe multe întrebări.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load