X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Ilan Șor ar putea să fie acuzat de trădare de patrie

23 apr. 10:46   Societate
10503 2

Procuratura Generală (PG) examinează sub aspectul trădării de patrie acțiunile mai multor politicieni afiliați grupului Șor, care au creat duminică la Moscova Blocul „Victorie”, scopul declarat al căruia este să consolideze opoziția, deja unită direct sau indirect de fostul Partid „Șor”, al deputatului fugar, Ilan Șor, împotriva actualei guvernări, spune procurorul general interimar, Ion Munteanu.

Șeful interimar al PG a declarat în cadrul emisiunii În profunzime că acțiunile de duminică ale membrilor partidelor „Renaștere”, „Șansă”, „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”, „Victorie” și ai fostului Partid „Șor”, declarat neconstituțional, care au avut loc la Moscova, sînt examinate de organele de resort de la Chișinău sub aspectul trădării de patrie.

„Din punctul nostru de vedere, această acțiune își are tendința de atentare la securitatea statului și este o altă manifestare a grupului criminal Șor. Vreau să vă asigur că, atît Procuratură, cît și organele de urmărire penală și organele de securitate ale statului au în vizor toate acțiunile care se întîmplă în raport cu participarea politicienilor noștri în Moscova și la timpul potrivit fiecare acțiune va fi calificată. Se examinează și componenta de infracțiune „trădare de patrie” în raport cu evenimentele la care asistăm cu toții”, a spus Ion Munteanu.

Reamintim că duminică, la Moscova, mai mulți politicieni afiliați grupului Șor au creat Blocul „Victorie”.

Noi.md menționează că ieri, mai multe persoane care se întorceau de la Moscova, unde au participat la evenimentul organizat de fugarul penal Ilan Șor, de constituire a blocului „Victoria”, au fost reținuți de polițiștii de frontieră pentru controale suplimentare.


Astăzi, cu un comentariu la acest subiect au venit și reprezentanții Inspectoraul General al Poliție de Frontieră și Serviciul Vamal.

”În legătură cu situația creată, în seara zilei de 22 aprilie 2024, la Aeroportul Internațional Chișinău, precizăm că au fost desfășurate acțiuni în conformitate cu atribuțiile de serviciu. Potrivit procedurilor legale, pasagerilor li s-a solicitat la controlul vamal verificarea bagajelor, moment în care aceștia au manifestat opoziție și au încercat agresiv să eludeze controlul, adresând cuvinte jignitoare și provocatoare în direcția funcționarilor vamali și a polițiștilor de frontieră”, se arată în nota de presă.

Potrivit Inspectoarului, s-a luat măsura îndepărtării acestora în scopul păstrării ordinii publice în zona de control bagaje a Aeroportului.

  17
  2
  1
  2
  46

  Adăuga comentariu

  500

  Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

  La ce etnie vă atribuiți?