X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Plahotniuc: Coaliția PSRM-PDM era deja făcută

8 iun. 2019,, 19:24   Politică
5876 9

Liderul PDM Vlad Plahotniuc a declarat astăzi într-o conferință de presă că coaliția PDM-PSRM era aproape făcută, dar a căzut în ultimul moment cînd a refuzat să semneze federalizarea R. Moldova.

„Confirm că am avut mai multe discuții cu PSRM pentru a forma o majoritate parlamentară dar de fiecare dată veneau solicitări noi. Am înețeles că discuțiile cu ACUM era să ne șantașeze pe noi ca să acceptăm anumite condiții. Coaliția PDM-PSRM era aproape făcută, dar a căzut în ultimul moment, cînd am refuzat să semnez federalizarea țării pentru că însemna să-mi trădez țara, să-mi trădez colegii dar și să trădez cetățenii. Nu sînt un om perfect dar niciodată nu am făcut nimic prin care să-mi trădez țara. Ceea ce au făcut PSRM și ACUM este evident o lovitură de stat”, a declarat Plahotniuc.

Democratul a adăugat că după discuția de ieri, înțelegerea dintre cei doi a fost declanșarea anticipatelor.

„I-am spus lui Igor Dodon că mai bine mergem în anticipate. Să lăsăm poporul să decidă. El a fost de acord. Însă după ce a plecat la PSRM, a văzut naivitatea celor de la ACUM și a decis să profite de ea”, a adăugat politicianul.

Vlad Plahotniuc susține că zilele următoare va oferi instituțiilor statului „mai multe probe ca să de-a o apreciere acestei tentative de uzurpare în stat”.


„PDM crede că singurul care poate da aprecieri acestei sijtuații este doar poporul. Vom insista mai departe pe alegerile prezidențiale și ar fi de dorit să aibă loc în același timp cu cele parlamentare”, a adăugat Vlad Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?