COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pasul socialiștilor de a crea un parteneriat politic cu PDM, salutat de președinte

Pasul socialiștilor de a crea un parteneriat politic cu PDM, salutat de președinte

Șeful statului, Igor Dodon, salută intenția PSRM de a iniția un dialog cu PDM pentru a crea o coaliție majoritară în Parlament.

„În vizitele săptămînale pe care le fac în teritoriu oamenii îmi spun că sînt revoltați de probabilitatea de a avea alegeri anticipate și cer partidelor să respecte votul primit, să lucreze în Parlament, nu să lupte pentru a declanșa noi alegeri”, spune președintele.

Igor Dodon constată, cu regret, că liderii Blocului ACUM luptă acum între ei „care să candideze la prezidențiale, în loc să se concentreze pe problemele prioritare ale cetățenilor, sa meargă la dialog cu PSRM și să formeze o coaliție stabilă de guvernare”.


Totodată, șeful statului menționează că dorința opoziției de dreapta de a organiza alegeri parlamentare anticipate, este una împotriva voinței cetățenilor.

„Partidele care nu vor accepta dialogul din parlament sau vor bloca activitatea guvernului, urmează să-și asume în fața cetățenilor declanșarea alegerilor anticipate parlamentare, dar și efectele negative generate de criza politică și socială pe care o creează. Republica Moldova are nevoie de o guvernare stabilă care să poată derula proiecte sociale complexe și reforme, pe parcursul întregului său mandat pînă în 2023. Doar într-un climat de stabilitate se pot obține rezultate care să aducă beneficiile atît de mult așteptate de cetățeni”, a conchis șeful statului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load