Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Leancă vrea ca Sandu și Plahotniuc să se așeze la masa de negocieri

17 mai. 2019,, 10:41   Politică
3205 3

Liderul PPEM, Iurie Leancă, consideră că pentru depășirea crizei politice post-electorale, Maia Sandu trebuie să se așeze la masa de discuții cu Vlad Plahotniuc.

Declarația a fost făcută de Leancă în cadrul unei emisiunii la postul N4. El a precizat că în politică atitudinea personală contează mai puțin, important este să ajungi la un compromis în interesul cetățenilor.

„Îndemnul meu față de Maia Sandu e să se gîndească cu responsabilitate la tot ce se întîmplă, iar eu știu ca ea poate să facă acest lucru și să încerce să joace un rol constructiv, pozitiv în crearea acestei majorități, nu prin propuneri la adresa socialiștilor, dar pin soluții reale, bazate pe o anumită experiență. Sînt absolut sigur că cea mai mare problemă în țară e justiția, de aici trebuie să începem”, a explicat Leancă.

„În politică nimeni nu vine să se îndrăgostească unul de altul. În politică spunem că venim de dragul cetățenilor și spunem că avem soluții la problemele, nevoile lor.[…] Credeți că între Ghimpu și Filat era multă iubire? Mai mult era alt sentiment, dar am avansat, am reușit să facem multe”, a adăugat politicianul.

Totodată, liderul PPEM este de părere că Andrei Năstase trebuie lăsat în afara procesului de negocieri, întrucît nu există o claritate în privința intereselor sale.


„Năstase este un aventurier politic, nu știu ce viziuni are, pentru ce pledează, dacă are o echipă. Știu că în spatele lui stau doi oligarhi, deci nu cred că este forate interesat să meargă să lupte pentru fericirea moldovenilor”, a mai menționat Iurie Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?