TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La ONU, Dodon a cerut recunoașterea internațională a statutului neutru al țării

La ONU, Dodon a cerut recunoașterea internațională a statutului neutru al țării

În discursul său din cadrul celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a cerut, încă odată, ca statutul neutru al țării noastră să fie recunoscut la nivel internațional.

”În calitatea mea de Președinte al Republicii Moldova, fac uz de orice oportunitate pentru a solicita recunoașterea și respectarea de facto a statutului de neutralitate a țării mele. Statut consfințit și în Constituția țării. Noi nu vrem să mai fim tratați ca teritoriu neutru, aceasta este altceva decât un stat neutru”, a spus șeful statului.

Potrivit lui Dodon, orice tentativă de a pune la îndoială acest statut este un act neprietenos la adresa poporului Republicii Moldova, or, asemenea abordări aprofundează și mai dramatic disensiunile interne din țară.

”Mai mult decât atât, acestea compromit orice șansă de a avansa pe calea rezolvării diferendului transnistrean și, implicit, de a spori gradul de securitate în toată regiunea. Obiectivul și prioritatea noastră absolută de soluționare a problemei transnistrene este realizabil doar în condițiile păstrării statutului de neutralitate militară a Republicii Moldova”, a conchis președintele.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load