X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

La ONU, Dodon a cerut recunoașterea internațională a statutului neutru al țării

26 sep. 2019,, 19:02   Politică
3539 6

În discursul său din cadrul celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a cerut, încă odată, ca statutul neutru al țării noastră să fie recunoscut la nivel internațional.

”În calitatea mea de Președinte al Republicii Moldova, fac uz de orice oportunitate pentru a solicita recunoașterea și respectarea de facto a statutului de neutralitate a țării mele. Statut consfințit și în Constituția țării. Noi nu vrem să mai fim tratați ca teritoriu neutru, aceasta este altceva decât un stat neutru”, a spus șeful statului.

Potrivit lui Dodon, orice tentativă de a pune la îndoială acest statut este un act neprietenos la adresa poporului Republicii Moldova, or, asemenea abordări aprofundează și mai dramatic disensiunile interne din țară.

”Mai mult decât atât, acestea compromit orice șansă de a avansa pe calea rezolvării diferendului transnistrean și, implicit, de a spori gradul de securitate în toată regiunea. Obiectivul și prioritatea noastră absolută de soluționare a problemei transnistrene este realizabil doar în condițiile păstrării statutului de neutralitate militară a Republicii Moldova”, a conchis președintele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?