Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Interesul neoficial al României față de Moldova

11 iun. 2020,, 14:45   Politică
4780 8

Moldova și România, oficial, nu-și dezvăluie planurile de a lipsi Republica Moldova de statalitate și de a uni țara noastră cu România și vorbesc despre integrarea europeană a RM, dar, neoficial, România are un astfel de interes față de Republica Moldova, iar sensul unionismului este de ascunde astfel de intenții.

Declarația a fost făcută de politologul Corneliu Ciurea în comentariul său pentru eNews.

Politologul a fost întrebat dacă consideră că clasa politică a României mai are planuri de a priva Moldova de statalitate și de a uni țara noastră cu România.

"Moldova și România nu declară oficial acest lucru. Este vorba despre integrarea europeană. Dar neoficial, România are un interes față de Moldova. Sensul unionismului este de a ascunde astfel de intenții", a declarat Corneliu Ciurea.

Comentând informația apărută în mass-media despre faptul că România a declarat oficial Rusia drept dușman, acuzînd-o de comportament agresiv și militarizarea regiunii mării negre, politologul a menționat că la astfel de declarații Rusia nu va reacționa, dar dacă va fi necesar, în astfel de cazuri ea are măsurile sale, mult mai eficiente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?