Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Țîrdea: PSRM susține ideea referendumului privind interzicerea unionismului

27 feb. 2020,, 15:45   Politică
4012 24

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova susține ideea Președintelui țării, Igor Dodon, de a desfășura după alegerile prezidențiale un referendumul privind interzicerea unionismului.

Declarația a fost făcută pentru e News de deputatul PSRM, politologul Bogdan Țîrdea, transmite Noi. MD.

"Noi, desigur, susținem declarația președintelui privind desfășurarea unui referendum privind interzicerea unionismului. Mai ales că în programa noastră există un astfel de punct. Dar în Parlament acest lucru este imposibil, pentru că avem doar 36 de mandate. Nici unul dintre ceilalți deputați nu va dori să strice relațiile cu unioniștii", a menționat Bogdan Țîrdea.

"Or, democrații, cu aceiași Sandu și Năstase, 10 ani au fost împreună cu unioniștii, iar aceștia au legături strînse cu anumite cercuri din România. 5 cetățeni ai României, care au fost membri ai CC, au interpretat în felul său articolul 142 din Constituție, permițînd în țara noastră partidele unioniste! Și toată lumea este mulțumită, cu excepția majorității absolute a cetățenilor țării. Desigur, interzicerea unionismului poate fi realizat doar prin referendum. Repet, noi nu vom obține 51 de voturi. Cu atît mai mult să introducem modificări în Constituție, unde sînt necesare 67 de voturi", consideră Bogdan Țîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?