Ignatiev: Transnistria va fi independentă în 5-10 ani

Ignatiev: Transnistria va fi independentă în 5-10 ani

Pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, declară că regiunea transnistreană va deveni independentă în decursul a 5-10 ani.


"Transnistria are motive politice și juridice foarte puternice pentru ai fi recunoscută independența. Timp de mulți ani, diverși experți, avocați și politicieni au evaluat aceste motive, au fost realizate studii, inclusiv de experți americani, francezi, ucraineni și ruși. Toate aceste studii sugerează că Transnistria are motive politice, juridice și istorice practic impecabile pentru o recunoaștere internațională largă a independenței", a declarat Ignatiev în cadrul unui interviu pentru KP.


Potrivit separatistului Ignatiev, Transnistria nu face nimic altceva decît să pună în aplicare voința poporului, cea de recunoaștere a independenței regiunii.


"Recunoașterea voinței poporului este cel mai important factor democratic, pe baza căruia este necesar să se construiască relații internaționale și să se construiască relații cu alte state. Este clar că politica mondială se află într-o stare dinamică complexă, prin urmare nu vorbim de termene limită. Un număr tot mai mare de parteneri internaționali afirmă că Transnistria a fost mult timp deschisă, pașnică, viabilă din punct de vedere economic. Iar următorul pas al recunoașterii realității de facto ar trebui să fie recunoașterea de jure a Transnistriei".


Totodată, Vitali Ignatiev este încrezut că regiunea își va obține independența în următorii 5-10 ani. "Nu vă voi spune exact data recunoașterii independenței Transnistriei. Cred că acest lucru se va întîmpla mult mai repede decît în cinci-zece ani. Aș atrage atenția asupra a ceea ce se întîmplă astăzi între Kosovo și Serbia. Vedeți ce procese se întîmplă acolo. Nu avem altă alternativă".


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load