COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Greceanîi, de Limba Noastră: Această zi trebuie să ne facă mai puternici

Greceanîi, de Limba Noastră: Această zi trebuie să ne facă mai puternici

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Sărbătorii Naționale ”Limba Noastră”, menționînd că această zi trebuie să ne unească și să ne facă mai puternici.

”Numele acestei sărbători a fost ales cu multă înțelepciune, pentru ca fiecare locuitor al țării noastre, indiferent de etnie, să celebreze puterea și frumusețea proprii limbi și culturi. sînt convinsă că anume diversitatea popoarelor care locuiesc alături de noi ne definește ca națiune și țară.

Trăim de mai bine de două decenii într-o atmosferă de reproșuri reciproce și dispute legate de denumirea limbii. Deja a devenit axiomă faptul că societatea este divizată, iar gradul de intoleranță a atins în ultimii ani cote îngrijorătoare. Iată de ce, în această zi, vreau să vă rog să celebrăm fiecare, cu respect unii pentru ceilalți, limba pe care o vorbim.


Am reușit imposibilul unind în plan politic stînga cu dreapta de dragul țării și al poporului nostru. sînt sigură că dacă politicienii au învățat să treacă peste orgolii și ambiții, locuitorii țării, care mereu au dat dovadă de multă înțelepciune, vor reuși să lase deoparte disputele semantice.

Vreau să vă îndemn, dragi moldovenii, românii, ucrainenii, rușii, găgăuzii, bulgarii, evreii, armenii, polonezii și pe toți ceilalți locuitori ai țării să păstrați limba, să o vorbiți corect și să transmiteți generațiilor viitoare o limbă îngrijită, demnă de strămoși și istoria noastră comună.

Împreună putem transforma ”Limba noastră” într-o sărbătoare frumoasă care să unească și să inspire generații”, se arată în mesajul Președintelui Parlamentului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load