TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Filip: PDM poate fi gata să intre la guvernare

Filip: PDM poate fi gata să intre la guvernare

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, spune că formațiunea pe care o conduce poate fi gata să intre la guvernare și poate intra în discuție cu toate formațiunile politice care sînt astăzi în Parlament.

Potrivit lui Pavel Filip, întrebarea este dacă alți parteneri sînt gata sau nu să înceapă discuții cu Partidul Democrat, transmite NOI.md cu referire la IPN.

Pavel Filip susține că votarea Guvernului Chicu este un capitol încheiat și PDM nu ține neapărat să obțină fotolii de ministru în actualul executiv. Declarația a fost făcută în contextul în care atît prim-ministrul Ion Chicu, cît și președintele Igor Dodon au vorbit despre ineficiența unor miniștri și necesitatea de a se face remanieri în Guvern. „De ce noi trebuie să ne vedem în cadrul Guvernului Chicu? Ăsta este un episod politic care a trecut. PDM a votat pentru acest Guvern, asta este o foaie pe care am dat-o”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Președintele PDM spune că încă nu știe dacă formațiunea va avea un candidat la alegerile prezidențiale care urmează să aibă loc în toamna acestui an. În același timp, partidul ar putea susține și un candidat unic. „Acest lucru va fi decis de către toți colegii din partid pentru că trebuie luată în considerare conjunctura politică și sigur că vom avea discuții. Acum n-o să vă dau un răspuns pînă a lua o decizie cum participăm, cu cine participăm, care sînt șansele noastre. Și ulterior, din discuțiile pe care le vom avea cu formațiunile politice urmează să decidem pe cine susținem și pe cine nu sau vom da mînă liberă alegătorilor noștri – acestea sînt decizii pe care eu niciodată n-o să le iau de sine stătător”, a afirmat politicianul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load