X 
Transnistria stiri: 1443
Preşedintele stiri: 4063

Un activist al Partidului Democrat a intrat în atenția ANI

21 feb. 11:30   Societate
2918 0

Autoritatea Națională de Integritate a dispus inițierea unui control în privința lui Sergiu Drangoi, fost director interimar al SA Drumuri Cahul din cadrul Agenției Proprietății Publice, după ce a constatat că funcționarul deținea și calitatea de administrator al SRL Construm, companie cu activitate în domeniul construcțiilor drumurilor.

Activist al Partidului Democrat, Sergiu Drangoi, apare într-o investigație a Centrului de Investigații Jurnalistice ce a dezvăluit cazurile în care firmele apropiate funcționarilor cîștigau contracte pe bandă rulantă, notează Noi.md cu referire la anticoruptie.

În 2016, Gold-construct SRL, o firmă înregistrată în apartamentul tatălui șefului Direcției construcții, gospodărie comunală și drumuri a Consiliului raional Cahul, Sergiu Drangoi, a cîștigat pe parcursul anului 2015 și în primele șase luni ale 2016 23 de licitații publice organizate în raion.

Potrivit datelor Camerei Înregistrării de Stat, fondator și administrator al firmei Gold-Construct SRL era atunci Andrian Galaju, un angajat al Oficiului teritorial Cahul al ÎS „Cadastru”, și bun prieten al lui Drangoi.

Inițial, firma avea sediul într-un apartament pe str. Tineretului 10, din orașul Cahul. Locuința era înregistrată pe numele lui Nicolae Drangoi, tatăl lui Sergiu. Ulterior, firma și-a schimbat adresa juridică.


Direcția condusă de Sergiu Drangoi avea rolul de a stabili tipul și volumul de lucrări care urmau să fie executate în cadrul contractelor de achiziții, dar și prețul estimativ al acestora.

5
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?