COVID-19 în MOLDOVA

Dosarele lui Platon și Petrenco ar putea fi revizuite: Cum argumentează Stoianoglo

Dosarele lui Platon și Petrenco ar putea fi revizuite: Cum argumentează Stoianoglo

Procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, afirmă că oamenii care consideră că le-au fost intentate dosare pe nedrept vor putea solicita revizuirea acestora.

Potrivit acestuia, este important ca „oamenii nevinovați să nu fie pedepsiți” și „nu ne este teamă să renunțăm la învinuiri în instanțe sau că vor avea cîștig”. Referitor la hotărîrile definitive, el spune că s-ar putea reveni la proceduri, iar cei care au cercetat și au trimis în judecată persoane nevinovate să fie atrași la răspundere, notează Noi.md cu referire la Ziarul de Gardă.

Întrebat despre anumite dosare politice, cele deschise pe numele avocatei Ana Ursachi, politicianului Grigore Petrenco, controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, fostului polițist de frontieră Gheorghe Petic sau fostului reprezentant al Î.S. „Poșta Moldovei” Sergiu Cebotari, Stoianoglo a menționat că „trebuie să aibă încredere în organele procuraturii”.


„Promit că toate aceste dosare vor fi studiate și vom acorda sprijinul juridic necesar privind revizuirea lor. Dacă persoanele vor demonstra că au existat anumite acțiuni ilegale ale reprezentanților procuraturii, nu au fost suficiente probe, au manipulat, vom cere revizuirea acestor hotărîri”, a specificat procurorul general.

El a precizat că procurorii și judecătorii implicați ar putea fi atrași la răspundere. Totodată, acesta a spus că nu există acces la informațiile privind anumite dosare.

Stoianoglo afirmă că tocmai din acest motiv a inițiat verificări la cele două procuraturi specializate – ca să înțeleagă ce se întîmplă în cadrul lor, „cîți oameni au fost arestați, ce sînt cu ei, aceste date nu mi-au fost prezentate, era doar statistică”.

„Cînd aud că nu aveam dreptul să inițiez controale la PCCOCS și Procuratura Anticorupție, vreau să știu: de ce mai este nevoie de procuror general? Haideți atunci să lăsăm aceste două procuraturi specializate să continue să urmărească toată societatea, să nimicească afaceri”, a adăugat el.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load