Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Dodon a primit o informație secretă despre cum a fost privatizată Air Moldova (VIDEO)

3 iul. 2019,, 09:21   Politică
6303 2

Modalitatea în care a fost privatizată compania aeriană de stat Air Moldova ridică foarte multe semne de întrebare, iar procedura ar putea fi anulată, declară președintele Igor Dodon.

Șeful statului a dezvăluit, în cadrul unui interviu exclusiv pentru COTIDIANUL, că a primit informații secrete despre banii care s-au folosit pentru privatizarea AIR Moldova, de unde și de către cine au fost ridicați acești bani, cash, și cum s-au făcut unele tranzacții fără ca Banca Națională, CNA sau Procuratura Generală să intervină.

„Recent am primit o informație cu grif secret, de la organele care investighează. Este foarte interesant cum s-au plătit banii, nu mari, mărunți, pentru această întreprindere. Este interesant cum o persoană scoate cash zeci de milioane de lei, iar Banca Națională nu vede lucrurile astea. Sau cum o bancă comercială permite, cînd vine o persoană fizică din ’79 sau din ’80, conform documentelor, și ia 50 de milioane de lei chash, din bancă, și tot în ziua aia se duce și pune acest bani cash pe alt cont și suma pe urmă se transferă pentru Air Moldova. Și nimeni nu vede, procuratura tace, anticorupție tace”, a declarat Igor Dodon.

Compania Air Moldova a fost privatizată la sfîrșitul anului 2018, de către Civil Aviation Group, o companie controlată de două persoane fizice din Republica Moldova, care dețin 51% din acțiuni, asociate cu compania română Blue Air, cu 49% din acțiuni. Procedura de privatizare a stîrnit critici dure din partea opoziției și a experților din domeniu, din cauza lipsei de tansparență și a sumei mici, de doar 50 de milioane de lei, care a intrat în vistieria statului.

Interviul integral cu Igor Dodon, în care veți afla cum a încercat Ilan Șor să vîndă aeroportul internațional Chișinău unei companii rusești, despre felul în care PSRM și ACUM încearcă să păstreze consolidată actuala coaliție de guvernare și care este viziunea președintelui în privința instalării unui procuror general european, va fi publicat în scurt timp.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?