TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Codreanu, despre ogrăzile și drumurile din Chișinău: Parcă mergi în tanc

Codreanu, despre ogrăzile și drumurile din Chișinău: Parcă mergi în tanc

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, s-a arătat nemulțumit de lucrările Î.M. Regia „EXDRUPO”, care pe timp de ploaie și temperaturi joase își sistează lucrările de reparație a străzilor.

De asemenea, edilul a menționat că lucrările de reparație în ogrăzile blocurilor trebuie să fie prioritate pentru întreprindere.

„Cum se fac lucrări de reparație a drumurilor în țările unde temperaturile sînt joase și plouă deseori? Ei tot așteaptă zilele cu soare? Am impresia că dacă o să așteptați temperaturi favorabile, atunci o să intrăm în toamnă. Trebuie să începeți lucrările în primul rînd cu ogrăzile din bloc. 90% dintre ele arată ca după bombardament. Primul lucru care-l face omul, cînd iese din casă, el dă în groapă. Nu mai ai chef de nimic în acest oraș cînd mergi ca în tanc”, a declarat Ruslan Codreanu.


În replică, directorul Î.M. Regia „EXDRUPO”, Marcel Zastînceanu a menționat că săptămîna trecută nu s-a putut munci din cauza temperaturilor negative pe timp de noapte.

„În ceea ce privește frezatul, noi putem să începem lucrările, dar putem să avem situații de avariere, deoarece gropile sînt cu apă și nu le vedem”, spune Zastînceanu.

De asemenea, funcționarul a mai adăugat că licitația cu privire la lucrările de reparație a ogrăzilor de bloc va avea loc pe 17 și 18 aprilie.

Amintim că anul curent vor fi reparate 80 de curți de bloc sau circa 400 de adrese din cele 5 sectoare ale capitalei. Pentru acest scop, în bugetul municipal au fost prevăzute cca 20 milioane de lei.

Reabilitarea curților de bloc presupune reparații curente pe o suprafață de cca 60 mii metri pătrați și va consta în lucrări de frezare, plombare și asfaltare a căilor de acces către curți. De asemenea, intervențiile prevăd asfaltarea trotuarelor, înlocuirea bordurilor și ridicarea/aducerea la nivel a capacelor de fontă de la fîntînile de vizitare. La necesitate se va face reparație integrală.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load