Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cine din fostul guvern va mai face parte din echipa lui Dodon?

25 iul. 2019,, 17:20   Politică
3949 2

La începutul săptămînii viitoare va fi anunțată desemnarea consilierului Președintelui Moldovei pentru probleme sociale și în această funcție va fi invitat un profesionist experimentat, unul dintre cei mai buni specialiști din țară în domeniu care a activat în componența ultimelor guverne pe parcursul mai multor ani.

Acest lucru a fost comunicat de către Președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul unui interviu oferit Noi.md.

El a menționat că se teme că de pe urma demiterilor care au loc în cadrul schimbării guvernării profesioniștii se vor pierde.

„Eu i-am avertizat și pe partenerii noștri că noi trebuie să fim foarte atenți. Noi în Președinție activăm în baza principiului profesionalismului. Dacă oamenii sînt profesioniști, dacă omul înțelege bine ce trebuie să facă, este un specialist bun în domeniul său, bineînțeles că noi îi luăm astfel de oameni în echipa noastră”, a spus șeful statului.

El a reamintit că recent el l-a acceptat pe fostul ministru al finanțelor Ion Chicu. „Unii au încercat să ne critice de ce am luat un om din fostul Guvern. De aceea că el este profesionist. La începutul săptămînii viitoare vom lua în funcția de consilier al Președintelui pentru probleme sociale unul dintre cei mai buni specialiști din Moldova care a activat în cadrul ultimelor guverne 5-6 sau chiar 10 ani. Veți afla la începutul săptămînii viitoare. Dar este cel mai bun specialist în domeniu. De aceea, desigur, noi primim profesioniști în echipa noastră. Bineînțeles că în cazul în care aceștia nu „s-au pătat” în scheme corupte etc. Dacă ei nu sînt așa, noi acceptăm în echipă oameni, indiferent de viziunile politice, ideologice și geopolitice. Iată pe parcursul celor doi ani de mandat de Președinte eu nu am eliberat nici o persoană din Administrația Președintelui. Și nici o persoană, absolut pe nimeni nu l-am forțat să adere la Partidul Socialiștilor. Și cei care au alte viziuni, chiar dacă sînt profesioniști, ei continuă să muncească aici. Toți cunosc și apreciază aceste lucruri. Iată așa un principiu ar trebui să fie pretutindeni”, a declarat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?