COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

CEC a stabilit data alegerilor în circumscripția Hîncești

CEC a stabilit data alegerilor în circumscripția Hîncești

La mijlocul lunii martie a anului viitor vom avea alegeri.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act azi de demisia deputatului din fracțiunea Partidului Democrat (PDM) Alexandru Botnari și a stabilit data de 15 martie pentru desfășurarea alegerilor parlamentare noi din circumscripția Hîncești (nr. 38).

Alexandru Botnari, care a fost ales pe 24 februarie 2019 deputat pe această circumscripție uninominală, a demisionat din funcția de deputat, după ce a fost ales, în toamna acestui an, primar al orașului Hîncești, funcție pe care a deținut-o, de fapt, înainte de a deveni parlamentar, notează Noi.md cu referire la tv8.md.


Partidul Democrat a obținut 30 de mandate de deputat după alegerile parlamentare din 2019. După demisia lui Alexandru Botnari, fracțiunea PDM a rămas cu 29 de deputați, iar formațiunea își va putea păstra numărul inițial de deputați doar în cazul în care candidatul partidului va cîștiga alegerile de pe 15 martie.

Deocamdată, oficial, nimeni nu și-a anunțat intenția de a candida pe această circumscripție uninominală, însă, liderii partidelor PAS și Platforma DA, Maia Sandu și Andrei Năstase, au declarat public faptul că ar putea să-și înainteze candidaturile la aceste alegeri, după ce Sandu a rămas fără funcția de premier, iar Năstase a pierdut alegerile locale din Chișinău.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load