X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

CEC a avizat pozitiv inițiativa Guvernului privind fixarea datei alegerilor locale

3 iul. 2019,, 16:11   Politică
2302 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a avizat pozitiv inițiativa Executivului de a stabili o dată exactă pentru desfășurarea scrutinelor locale generale. Potrivit instituției, modificarea va permite excluderea incertitudinilor legate de stabilirea datelor scrutinelor locale, iar autoritățile implicate în procesul electoral vor putea să se organizeze din timp.

„Instituirea prevederii va permite excluderea interpretărilor și incertitudinilor privind stabilirea datelor alegerilor locale generale. Dacă va fi aprobată propunerea autorului de a fi stabilită o zi fixă pentru desfășurarea alegerilor locale generale, atît autoritatea electorală, cît și alte autorități și instituții implicate în procesul electoral, vor putea să-și planifice activitățile și resursele din timp. Totodată, se va asigura continuitatea tuturor proceselor aferente organizării și desfășurării acestui tip de scrutin”, se arată în raportul CEC.

Proiectul de aviz a fost susținut unanim de cei șase membri CEC, prezenți la ședință. Aceasta a fost prima întrunire a autorității electorale după demisia președintei Alina Russu, dar și a membrului Iurie Ciocan.

Amintim că Executivul condus de Maia Sandu promovează un proiect de lege care va exclude posibilitatea amînării pe viitor a alegerilor locale. Potrivit deputatului PAS, Sergiu Litvinenco, proiectul de lege prevede că alegerile locale generale ar putea avea loc doar în a treia duminică a lunii octombrie.

Următoarele alegeri locale generale vor avea loc la data de 20 octombrie curent. Decizia a fost luată de Parlament, prin votul deputaților PSRM și ACUM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?