Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cîți candidați la funcția de președinte al Rusiei au depus documente la CEC

28 dec. 2023,, 22:15   Externe
2586 0

În dimineața zilei de 28 decembrie, opt candidați de partid și șase candidați autoproclamați au depus documente Comisiei Electorale Centrale pentru a participa la alegerile prezidențiale din Rusia.

Șefa comisiei, Ella Pamfilova, a declarat acest lucru la o ședință a Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse.

„Opt candidați desemnați la congresele partidelor politice au reușit să depună documente Comisiei Electorale Centrale”, a spus ea.

Pamfilova a adăugat că 24 de candidați au aplicat pentru autonominalizare, dar CEC a primit documente de la șase.

Cu o zi înainte, Comisia Electorală Centrală a finalizat înregistrarea grupurilor de alegători create în sprijinul candidaților auto-nominați la alegerile prezidențiale din Federația Rusă. Departamentul a menționat, de asemenea, că deciziile congreselor partidelor politice privind nominalizarea candidaților pentru funcția de președinte al Rusiei urmează a fi luate cel tîrziu la ora 18:00 la 1 ianuarie 2024.


Pe 26 decembrie, Pamfilova a remarcat că numărul candidaților pentru nominalizarea în calitate de candidați la președinția Rusiei a depășit 30 de persoane. În același timp, în opinia ei, gradul de concurență depinde nu atît de numărul de candidați, cît de calitatea acestora.

În aceeași zi, Comisia Electorală Centrală a anunțat că în prezent au fost primite documente de la opt candidați din 33 desemnați de partidele politice sau grupurile de alegători pentru a participa la alegerile prezidențiale ale Federației Ruse. După cum a menționat purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, creșterea numărului de persoane care doresc să participe la viitoarele alegeri prezidențiale se explică prin dorința cetățenilor, la care au dreptul.

Actualul șef al statului, Vladimir Putin, și-a anunțat participarea la alegerile prezidențiale din Rusia din 8 decembrie; nominalizarea sa a fost susținută ulterior de partidul Rusia Unită. LDPR îl va nominaliza pe liderul partidului Leonid Slutsky, iar Oamenii Noi îl va numi pe vicepreședintele Dumei de Stat, Vladislav Davankov. Partidul Inițiativa Civilă l-a nominalizat pe Boris Nadejdin, fost deputat al Dumei de Stat din Uniunea Forțelor de Dreapta. Toți candidații au depus deja documente la CEC. Acceptarea cererilor de la candidații autonominalizați a durat pînă pe 27 decembrie, iar nominalizarea candidaților din partide este posibilă pînă la 1 ianuarie.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe tot teritoriul Federației Ruse și vor dura trei zile: 15, 16 și 17 martie 2024. Pentru prima dată, va fi folosit un mecanism de vot electronic la distanță. Locuitorii din 29 de regiuni ale țării vor avea posibilitatea de a vota online.

0
2
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?